Romania La 20 De Ani: Ziua Nationala A Romaniei

Posted: December 1, 2009 in Uncategorized
Tags: , , , , ,

RomaniaFlagLa aniversarea celor 20 de ani de dupa revolutia din 1989, Romania este precum un tanar care nu stie incotro sa o ia. Desi are vise si dorinte, acest tanar numit “Romania” nu stie cum sa isi creeze un viitor.

Ademenit de vorbele celor “invatati” si a celor cu “experienta”, natiunea este confuza. Mama este un bun exemplu in acest sens. Dupa ore intregi de stat in fata televizorului, se duce a culcare nestiind ce sa creada si pe cine sa voteze… data viitoare. “Poate este mai bine sa nu votez”, mi-a zis deunazi. Ciudat lucru! Cetatenii au ajuns sa dea cu piciorul dreptul de vot castigat cu sangele martirilor.

Precum un tanar, natiunea se indreapta inspre undeva fara a sti exact unde. Unii spera sa revada “timpurile vechi si bune”. Nu-i asa ca este ciudat ca din locul in care ne aflam, trecutul arata cu mult mai bine decat atunci cand l-am trait? Altii inca spera sa vada vremuri mai bune, dar sunt foarte sceptici.

Cine il va sfatui pe tanarul nostru? Cum se va pazi el de cei care vor sa il jefuiasca de tot ce are inclusiv honoarea proprie? Personal cred ca solutia se gaseste in Biblie. (Dumnezeu se refera la natiunea Israel precum la o fecioara, care isi da virginitatea si noarea altcuiva decat mirelui ei.)

Romania trebuie sa se opreasca din a privi la alte tari sau personalitati politice pentru ajutor. “Ajutorul vine de la Dumnezeu, care a facut cerurile si pamantul.” Ar putea parea ciudat unora, insa adevarul este ca daca o natiune Il cinsteste si asculta pe Dumnezeu, El va binecuvanta acea tara. (Credinciosii vor fi familiari cu urmatorul verset si bin ar fi sa ia aminte: “Dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate dela căile lui rele, -îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, şi -i voi tămădui ţara. (2 Cronici 7:14)

Tinere, cauta intelepciunea care vine de la Dumnezeu. “Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cît eşti tînăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată.” (Eclesiat 11:9)

Alegerile pe care o tara le face au consecinte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s