relatiiMotivul pentru care “Hi5”, “Facebook” si “My Space” au un succes extraordinar este datorat faptului ca tineri sunt interesati in relatii si prieteni. O lucrare de tineret sanatoasa trebue sa se axeze pe relatii.

O lucrare cu tinerii axata pe relatii trebuie sa aiba urmatoarele componente:

1. Pastorul de tineret si toti adultii care sunt implicati in lucrarea de tineret din biserica locala trebuie sa contruiasca relatii cu tinerii.

2. Este necesar ca liderii de tineret sa se familiarizeze cu internetul pentru a se putea conecta cu tinerii, pe care ii slujesc. Daca vrei sa stii ce fac tinerii tai si cu ce se confrunta, viziteaza-le pagina de pe site-uri precum “Hi5” sau “Facebook”. Uneori adolescentii vor posta pe internet lucruri si simtaminte, pe care nu le vor spune nimanui. Ciudat, nu-i asa?

3. Petrece timp cu tinerii. Planifica sa te intalnesti cu adolescentii in afara zidurilor bisericii. (Daca liderul este barbat planifica intalniri cu baietii. Invita o femeie lider, sau sotia ta se se intalneasca cu fetele.) Fara a avea o anumita agenta, spune-le ca vrei sa petreci timp cu ei la o inghetata sau un suc. In acest mod ii vei comunica tanarului sau adolescentei ca iti pasa de ei.

4. Asigura-te ca tinerii din biserica ta stiu ca pot veni la tine cu orice probleme. Ori de cate ori ai ocazia, spune-le ca pot veni la tine cu problemele lor. Unii tineri se vor smti amentintati sa sa vorbeasca fata de fata. Din acest motiv pune-le la discpozitie adresa ta de email sau numarul tau de telefon. Daca nu ai o adresa de email creaza un la “www.gmail.com sau “www.yahoo.com”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s