Sfaturi Biblice Practice Pentru Elevi si Studenti

Posted: September 24, 2009 in D'ale Vietii, Headline, Lucrarea De Tineret, Studii Biblice
Tags: , , , ,

studentsTrairea noastra ca si oameni mantuiti, ca si oameni care Il cunosc pe Isus Cristos personal, trebuie sa fie vizibil diferita de viata celor care nu au nimic de a face cu Dumnezeu.

Inainte de mantuire viata noastra a fost guvernata de anumite standarde morale. Atunci cand Dumnezeu ne-a salvat, am primit o mostenire noua, un standard moral nou, care ar trebui sa ne guverneze trairea.

Ceea ce este ciudat este faptul ca uneori ingaduim standardelor noastre pre-crestine sa ne guverneze prezentul. Iata de ce Pavel insista in Domnul ca sa nu mai folosim un standard moral, care il jigneste pe Dumnezeu.

Tinerii de la scoala ta fac ceia ce le trece prin minte fara sa le pese de standardele lui Dumnezeu. Singurul lucru de care le asa sunt ei insisi.
Noi pe de alta parte, care suntem mantuiti prin harul lui Dumnezeu, trebuie sa depunem efort sa ne amintim continuu ca noi suntem chemati sa traim potrivit standardului lui Dumnezeu. Atat diavolul cat si carnea ne ispitesc sa abandonam standardul moral al lui Dumnezeu si sa traim ca si lumea.

Iata cateva sfaturi practice, pe care tinerii crestini le pot trai in acest an scolar.

a) Efeseni 4:25 Spune Adevarul! Termina cu minciunile!
Te provoc in numele lui Dumnezeu sa incepi sa spui adevarul intotdeauna si in toate circumstantele. Daca ai obiceiul de a spune minciuni, iti va fi greu sa vorbesti adevar. Opreste-te din a minti profesorii! Nu-ti mai minti colegii! Cei din jur vor observa ca tu traiesti pe baza unui standard moral inalt. Spune adevarul chiar daca va fi in defavoarea ta.

b) Efeseni 4:26 Controleaza-ti mania!
In scoala la care mergi exista cineva care este capabil sa te impinga la manie. Aceasta persoana va sti ce sa zica si sa faca ca sa te faca manios. Ce faci intr-o astfel de situatie? “In mania ta sa nu pacatuiesti!” Diavolul va folosi prejul ca sa te impinga sa pacatuiesti. Controleaza-ti mania – -controlul de sine este roada Duhului Sfant.

c) Efeseni 4:28 Nu mai copia/fura! Lucreaza / Invata cu toata puterea ta!
Iti faci singur tema de casa? Ai copiat vre-odata? Cel care intelege cat de important este sa nu furi ci mai degraba sa muncesti din greu, va experimenta o transformare extraordinara.
In anii de liceu am fost invatat si provocat sa nu mai copiez. (Am fost un elev tipic/normal.) Am stiut ca furtul/copiatul este gresit, cu toate acestea nu m-am oprit din a copia. Precum alti colegi singurul lucru de care mi-a pasat au fost notele si aparentele. In liceu Dumnezeu a folosit un profesor crestin sa provoace clasa mea sa nu mai copiem ci mai degraba sa fim cinstiti.
Asculta, cand ai un test scrie ce stii, punct. Fii cinstit! Cand “tu” iti faci tema de casa, fii cinstit!

d) Efeseni 4:29 Vorbeste cu grija!
Nici un cuvînt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce -l aud.
Daca cuvintele tale nu sunt dulci, nu le lasa sa iasa din gura ta. Tu stii prea bine daca sunt amare sau duci pentru ca iti vin pe limba inainte de a-ti parasi gura.
e) Efeseni 4:32 Fii bun s milos!
Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi, şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v’a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.

Advertisements
Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s