Vorbeste Despre Integritate

Posted: January 16, 2009 in Lucrarea De Tineret, Studii Biblice
Tags: , ,

integritateInca suntem la inceput de an. Poate ca unii dintre liderii de tineret inca se intreaba “oare despre ce sa le vorbesc tinerilor la acest inceput de an”. Desigur ca este un loc si un timp pentru lectii/predici despre “un nou inceput” sau “sa recapitulam”, etc.

Anul acesta am hotarat sa incep a le vorbi tinerilor despre integritate. Anut trecut este trecut si nu il putem schimba. Dumnezeu nu este interesat in trecut ci mai degraba El este interesat in viitor.

Iata de ce in anul care vine dorim sa fim oameni/tineri plini de integritate. A fi o persoana de integritate inseamna a fi o persoana care iti tine cuvantul dat, o persoana care este cinstita si care nu face afaceri strambe, o persoana care spune adevarul si care face ceea ce este bine INTOTDEAUNA.

Pentru a diversifica putin lucrurile i-a lasat pe tinerei sa discute putin o chestinue etica. Anume, ce ai face daca ai gasi o punga de diamante/aur pe strada? Unul dintre tinerii care a inceput sa viziteze biserica noastra relative recent, a admis ca ar lua diamantele si le-ar tine pentru sine. Un om cinstit in raspunsul sau. In discutiile lor, unii tineri au ajuns sa dezbata diferenta dintre a lua (fura) un million de dolari si un leu. Oare chiar sa fie asa de rau; oare chiar sa fie pacat sa iei un leu? Principiul este “furt”. Asadar, indifferent de cantitate, atunci cand iti asumi ceva ce nu iti apartine, gresesti/pacatuiesti.

Ce ar face un om integru? Desigur ca ar face ceea ce este bine si correct.

Oare cum ar arata anul acesta daca toti crestinii (tinerii crestini) ar face un legamant sa fie oameni plini de integritate?

Doamne, cine va locui în cortul Tău? Cine va locui pe muntele Tău cel sfînt? Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu, şi spune adevărul din inimă. Acela nu cleveteşte cu limba lui, nu face rău semenului său, şi nu aruncă ocara asupra aproapelui său. El priveşte cu dispreţ pe cel vrednic de dispreţuit, dar cinsteşte pe ceice se tem de Domnul. El nu-şi ia vorba înapoi, dacă face un jurămînt în paguba lui. El nu-şi dă banii cu dobîndă, şi nu ia mită împotriva celui nevinovat. Cel ce se poartă aşa, nu se clatină nici odată. (Psalmul 15:1-5)

Advertisements
Comments
  1. kingquizz says:

    Vorbesti despre integritate in prezent, adica despre lucruri sfinte putin probabil a mai fi valabile si astazi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s