Nu Pot Fi Multumitor De Ziua Multumirii

Posted: November 24, 2008 in Meditatii
Tags: ,

Imi doresc foarte multe lucruri, insa nu le pot avea. Cum poate cineva sa fie multumitor pentru lucrurile, pe care nu le are insa si le doreste foarte mult? Unii spun ca zilele acestea este imposibil sa traiesti fara un celular, un iPod, un laptop, un apatart foto digital, haine si pantofi de buna calitate… si bineinteles o masina superba. Cum poate cineva sa fie multumitor pentru ca nu are aceste lucruri?

Nu pot fi multumitor cand sunt bolnav. Nimeni nu se bucura de boala si de faptul ca nu poate functiona normal. Cu nici un chip nu pot fi multumitor pentru boala mea.

Nu pot fi multumitor cand sufar emotional. Nu pot fi multumitor cand prietenii ma dispretuiesc si cand cei din jurul meu spun lucruri rela si neadevarate despre mine.

Intotdeauna mi-am dorit sa am un prieten foarte apropiat, dar se pare ca nimeni nu vrea sa imi fie cel mai bun prieten. Nu pot fi multumitor pentru ca nu am un prieten foarte bun.

Nu pot fi multumitor cand familia mi se destrama. Este extrem de greu sa traiesc cu o mama si un tata care se cearta intotdeauna.

Parintii mei lucreaza neincetat si nu at timp pentru mine. Nu pot fi multumitor ca ei nu imi dau din timpul lor.

Nu pot fi multumitor pentru parinti care nu imi spun ca ma iubesc.

Nu pot fi multumitor pentru faptul ca nu am un tata. De fapt sunt manios pe tatal meu deoarece ne-a parasit.

Ori de cate ori ma compar cu cei din jur simt ca nu valorez nimic. Nu sunt foarte aratos si nici nu am talentul si abilitatile altora. Cum as putea sa fiu multumitor pentru cine sunt? Cu siguranta ca sa putea fi multumitor daca as  avea banii lui Bill Gates si talentul Ronaldo.

La scoala nu ma simt accepta intotdeauna. Uneori nu ma simt acceptat la biserica sau chiar si in familie. Te rog spune-mi, cum as putea sa fiu multumitor?

Cand am probleme, uneori ma rog… doar uneori deoarece se pare ca lui Dumnezeu nu Ii pasa de mine si de problemele mele. Nu Ii pot multumi lui Dumnezeu pentru rugaciunile fara raspuns. Adevarul este ca de cele mai multe ori simt ca sunt uitat de Dumnezeu. Desigur ca nu Ii pot multumi lui Dumnezeu pentru ca m-a uitat.

(Probabil ca unii isi doresc din toata inima sa fie intr-o anumita relatie, isa din motive necunoscute acea relatie este inexistenta. Adevarul este ca nu poti fi multumitor pentru ca nu esti in relatia, pe care ti-o doresti asa de mult. Dimpotriva esti nesatisfacut cu situatia in care te gasesti.)

Este Ziua Multumitii si cred ca ar trebui sa fiu multumitor pentru ceva…

Cred ca as putea fi multumitor pentru lucruri precum apa, mancare, auz, vaz, precum si abilitatea de a vorbi si a umbla. Dar… acestea sunt lucruri marunte, lucruri prea putin impotante. Pe de lata parte, anumiti oameni nu au aceste lucruri marunte si “prea putin importante”.

INTREBARI:

Poti sa iti aduci aminte de un moment in care ai fost multumitor pentru ceva?
Ce credeti, este voia lui Dumnezeu ca noi sa fim multumitori? 1 Tesaloniceni 5:18, Coloseni 3:15
Poti sa fii multumitor daca nu esti satisfacut (Can you be thankful if you are not content?)?

VA RUGAM SA VIZIONATI URMATORUL CLIP

Advertisements
Comments
  1. Suntem evanghelici si de curand am lansat site-ul http://www.contracurentului.com pentru a-i ajuta pe cei care vor sa renunte la homosexualitate.

    Sunteti de acord sa facem schimb de linkuri? Daca da, va rugam sa ne anuntati.

  2. Rodica Botan says:

    Ma gindisem sa fac o lista cu motivele de multumire…dar ce ai scris tu aici pare mai bine scris decit daca as fi facut lista aia…articolul tau are mai mult efect, mai multa putere…crezi ca m-ai lasa sa il preiau?

  3. radupg says:

    Rodica, ce sa zic… Multumesc! Poti sa imprumuti acest articol/post. Singura rugaminte este sa pui un link back.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s