Despre Relatii: Eu Cu Cine Ma Casatoresc?

Posted: October 27, 2008 in Lucrarea De Tineret
Tags: ,

Zilele trecute am avut placerea sa vorbesc putin cu un fost coleg de facultate (Nelu Tamas). Printre altele, Nelu imi spunea ca se pregateste sa tina o serie de lectii pe tema relatiilor (prieteniei si casatoriei) cu tinerii cu care lucreaza.

La o zi dupa discutia noastra mi-a amintit de o carte, “Eu cu cine ma casatoresc” scrisa de Ligia Manastireanu. Cei in cautare de resurse pe tema relatiilor (prieteniei si casatoriei), trebuie sa cumpere aceasta carte – adoramus.ro

Descriere:
Iata un proiect personal indraznet al unei tinere autoare pregatite sa impartaseasca nu atat din bogatia experientei traite, cat aspecte practice, de bun simt, despre un subiect care, de la Facerea lumii, ne preocupa pe toti, cu foarte putine exceptii: Eu cu cine ma casatoresc?

Ca psiholog, autoarea adopta o ipostaza a smereniei, preferand sa ramana cu buna stiinta in umbra, in timp ce beneficiarii sai ies in evidenta tot mai mult pe masura ce invata lucruri noi. Ligia Manastireanu schimba deseori registrele si ne vorbeste fie din aceasta postura de psiholog, fie din cea de prieten, fie din cea de om care crede profund in sacralitatea casatoriei.

Autoarea ataca diverse prejudecati legate de acest subiect, isi asuma unghiuri de vedere inedite in adoptarea unor subiecte controversate sau confuze si aduce informatii pretioase tuturor celor dispusi sa riste in aventura cautarii jumatatii potrivite.

psih. Anca Axente

Cuprins

  • Prefata
  • Mituri legate de alegerea partenerului de casatorie
  • De ce nu gasesc pe cineva potrivit pentru mine?
  • Cum pot sti daca am gasit o persoana potrivita pentru mine?
  • Casatorii cu potential problematic
  • Cum sa ma pregatesc pentru casatorie
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s