Numele Lui Dumnezeu si Numele Meu

Posted: July 29, 2008 in Studii Biblice
Tags: ,

In sfintele scripturi, Dumnezeu are mai multe nume. La una din intalnirile de tineret am hotarat sa citim toate Numele lui Dumnezeu din Biblie. Pentru a crea o atmosfera de inchinare i-am dat fiecarui tanar o foaie de hartie cu toate numele lui Dumnezeu. Apoi i-am rugat sa gaseasca un loc undeva in biserica unde sa se simta comfortabil si acolo sa citeasca toate numele lui Dumnezeu.

Apoi i-am rugat sa se gandeasca la urmatoarea intrebare, “Daca Dumnezeu ti-ar da un alt nume, ce nume crezi ca ti-ar da si de ce?”

Dupa 15-20 de minute i-a adunat pe tineri si i-am rugat sa impartaseasca. Unul dintre baieti a spus ca el crede ca Dumnezeu i-ar da numele “Cel ce se uita in sus” deoarece el se uita in “sus” la Dumnezeu, parinti si profesori pentru a capata intelepciune si sfat bun.

Acea seara de tineret a fost o seara foarte speciala. Este imposibil sa citesti numele lui Dumnezeu si sa nu fii atins de unul din ele. Toate numele, pe care Dumnezeu le are descopar o parte a inimii si a caracterului Sau.

Pentru o lista cu numele lui Dumnezeu descarca: Numele-lui-Dumnezeu.

(Aceasta lista este in Engleza si este imprumutata din studiul “Experiencing God” de Henry T Blackaby.) Daca cineva are timp sa traduca lista de mai sus, va rog sa ma anuntati si o sa o postez in limba romana. Multumesc!

Advertisements
Comments
 1. anonim says:

  In legatura cu numele lui Dumnezeu multe religii invata ca numele lui Dumnezeu este "Dumnezeu" sau "Domnul" dar acestea nu sunt nume proprii, ci titluri, cum ar fi "rege" si "presedinte". Biblia ne invata ca Dumnezeu are un nume personal: IEHOVA. In Psalmul 83:18 se spune: "ca sa se stie ca tu, al carui nume este IEHOVA, numai tu esti Cel Preainalt peste tot pamantul! " Din acest verset reiese cu claritate ca numele lui Dumnezeu este Iehova.

 2. necula says:

  DUMNEZEU,TATA,FIU ,DUH SFANT ,nu sunt nume,ci titluri,sau functii,asa cum sunt ; doct0r,inginer,etc,dar inginerul are un nume.
  Asa si Dumnezeu,numele lui este YAHVEH [ DOMNUL ] in vechiul test.
  In noul test este YAHSHUA, lb greaca Isus,care inseamna Domnul Salvatorul.
  Fiul a mostenit numele tatalui,ACELASI nume.
  Isus Hristos este insusi Dumnezeul intrupat,[ EMANUEL ].
  Pace

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s