Nostalgia Trecutului Si Frica De Viitor

Posted: July 29, 2008 in Meditatii
Tags: ,

Oare sa fie Roamnii diferiti de cum au fost Israelitii in timpul lui Moise? Desigur ca viata poporului Israel a fost amara in timpul slaviei lor in Egipt. Cu toate acestea, la scurt timp dupa ce au fost eliberati si pe drum spre tara promisa, au inceput sa fie cuprinsi de nostalie. Oricat de rau ar fi fost trecutul, ei au fost obisnuiti cu el. In trecut, viata este familiara. Iata de ce multi fug inapoi la modul de viata din trecut atunci cand se tem de viitor si de necunoscutul de maine.

Viitorul nu este rau… rea este frica. Nestiinta noastra este stiinta pentru Dumnezeu. Necunoscutul, pe care il avem noi de infruntat este foarte cunoascut pentru Dumnezeu. Pentru poporul Israel, viitorul insemna libertate si o tara a lor plina de lapte si miere. “Căci Eu ştiu gîndurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gînduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” (Ieremia 29:11)

Frica si teama de moarte i-au facut insa sa isi doreasca sa mearga inapoi in Egipt – in trecul, la un mod de vietuire cu care au fost obisnuiti. Foarte probabil ca Dumnezeu a asteptat sa ii duca in tara promisa pana ce au murit cei care erau nostlgici dupa trecut. Tineretul nu a stiut de viata din Egipt si de aceia nu si-au dorit sa mearga inapoi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s