Cand Va Deveni Lumea Un Loc Mai Bun?

Posted: July 14, 2008 in Meditatii
Tags:

Cum sa faci lumea un loc mai bun? Lumea va deveni un loc mai bun atunci cand noi suntem atinsi de Dumnezeu, atunci cand Il lasam pe Duhul Sfant sa ne foloseasca. Este lumea mai buna pentru ca noi suntem in ea? Nu, lumea nu este un loc mai bun pentru ca noi suntem in ea. Noi nu suntem mai buni decat alti oameni. Tu si cu mine nu suntem standardul.

Daca ne lasam atinsi de Dumnezeu, vom deveni alti oameni – oameni cu o viziune divina. Prorocul Isaia a devenit un alt om dupa ce a fost atins de Dumnezeu. Inainte de evenimentul din capitoul 6 din cartea Isaia, prorocul s-a considerat standardul. Din acest motiv, modul in care Isaia a predicat in primele 5 capitole (judecata si manie) este foarte diferit de modul in care el a predicat dupa ce a fost atins de Dumnezeu. In cele din urma prorocul a inteles ca Dumnezeu este un Dumnezeu care iarta, ispaseste si acopere pacatul.

Advertisements
Comments
  1. lumea nu va fi un loc mai bun decat dupa ce nu va mai fi pacat in ea, in noi, dar asta va fi dupa judecata. pana atunci, depinde : ducem noi in lume Lumina lui Hristos, sau aduce lumea in noi intunericul ei….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s