Faptele Vorbesc Mai Tare Decat Cuvintele

Posted: June 21, 2008 in Lucrarea De Tineret
Tags: , , ,

Ajuns la maturitate, este probabil ca uneori sa te gasesti gandind sau actionand asemenea parintilor tai. De ce? “Faptele vorbesc mai tare decat cuvintele”. Ati auzit acest proverb?

In acest post doresc sa ii chem pe parinti si pe toti cei care lucreaza cu tinerii sa ia aminte la acest proverb. In majoritatea cazurilor, copiii si tinerii vor fi mult mai atenti la ceea ce facem decat la ceea ce spunem. Spre exemplu, un parite care ii ‘predica’ copilului sau sa isi curete camera, in timp ce camera sa [a parintelui] este ravasita, se va gasi vorbind in vant. Motivul? Copilul vede camera parintelui si este convins ca mama sau tata nu crede ceea ce predica. Din aceasta cauza copilul nu ia aminte la ceea ce parintele sau ii spune.

Modul in care adultii se relationeza la situatiile vietii vor fi lectii de neuitat pentru cei care privesc. O traire sfanta va da greutate cuvintelor si invataturilor, pe care le predicam. Iata de ce Biblia spune ca invatatorii vor primi o judecata mai aspra. (Iacov 3:1)

Ori de cate ori se intampla sa ma gandesc la acest subiect, ma gandesc la cuvintele apostolului Pavel. Iata ce spune el in 1 Corinteni 11:1 – “Călcaţi pe urmele mele, întrucît şi eu calc pe urmele lui Hristos”. La o prima vedere este posibil sa trecem cu vederea importanta acestei afirmatii/chemari. Cu siguranta ca Pavel a inteles pe deplin afirmatia, pe care a facut-o. Acest barbat al lui Dumnezeu trebuie sa fi fost extrem de sigur de modul in care si-a trait viata si extrem de sigur ca Dumnezeu a gasit placere in faptele si cuvintele lui.

Fratilor, sa predicam cu fapta nu cu vorba! Exemplul are mare PUTERE!

Advertisements
Comments
  1. Laura says:

    Foarte adevarat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s