Parinte Sau Prieten, Ce Sa Le Fiu Copiilor Mei?

Posted: June 19, 2008 in Lucrarea De Tineret
Tags: ,

Parinte sau prieten, ce sa le fiu copiilor mei? Iata o mare dilema cu care se confrunta majoritatea parintilor. Schimbarile prin care trece societatea altereaza intelegerea rolului, pe care parintii trebuie sa il joace. Tot mai multi parinti aleg sa fie prieteni cu copiii lor. Aceasta alegere pare a fi mai pe placul copiilor.

Ceea ce parintii trebuie sa inteleaga este ca Dumnezeu i-a dat pe copii la parinti si nu invers. Rolul parintelui este acela de a creste, educa si disciplina. Desigur ca acest rol nu este intotdeauna placut sau usor. Chiar si parintii doresc sa fie placuti de copii.

Mai mult, atunci cand copiii stiu cine este seful in casa, ei tind sa se simta mai in siguranta. A crea reguli si a le implementa, este de asemenea o binecuvantare pentru copii si nu un blestem. In timp copiii isi vor respecat parintii, care si-au indeplinit rolul de parinti. A alege sa fii prieten cu copiii, pe care ti i-a dat Dumnezeu spune foarte multe despre parinti. Intelege ca parintele este acela care hotaraste ce sa fie pentru copiii lui si nu copiii.

In concluzie doresc sa ii incurajez pe toti cei care au copii sa aleaga sa fie parinti mai inainte de orice… Nu uitati ca in cele din urma Dumnezeu ne va cere sa dam socoteala de felul in care ne-am crescut copiii.

Coloseni 3:20
Copii, ascultaţi de părinţii voştri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului.

Efeseni 6:1-4
Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept. ,,Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta“ -este cea dintîi poruncă însoţită de o făgăduinţă-,,ca să fii fericit, şi să trăieşti multă vreme pe pămînt.“ Şi voi, părinţilor, nu întărîtaţi la mînie pe copiii voştri, ci creşteţi -i, în mustrarea şi învăţătura Domnului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s