Nu Poti Sluji La Doi Stapani – Ilustratie

Posted: June 11, 2008 in Studii Biblice
Tags: ,

Data viitoare cand veti vorbi din textul din Matei 6:24 – {”Nimeni nu poate sluji la doi stăpîni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celalt; sau va ţinea la unul, şi va nesocoti pe celalt: Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.”} – folositi urmatoarea ilustratie.

Mai intai asigurati-va ca aveti doua pahare transparente. Pe unul scrieti ‘Lumea’ si pe celalalt scrieti ‘Dumnezeu’. Umple cele doua pahare pana la jumatate cu un lichid inchis la culoare (coca-cola, pepsi, etc.) In locul din lectie unde veti folosi aceasat ilustratie ziceti ceva de genul, “in momentul in care suntem la biserica, grup de studiu biblic, tabara, etc. ii dam lui Dumnezeu devotamentul si inchinarea in mult mai mare masura. In acest timp turnati din paharul ‘lumea’ in paharul ‘Dumnezeu’. Dupa ce parasim biserica, studiul biblic, tabara, etc, si ne intoarcem la viata normala, devotamentul si ascultarea de Dumnezeu se intorc in lume. In timp ce veti spune aceste cuvinte, turnati din paharul ‘Dumnezeu’ in paharul ‘lumea’.

Intreaba: “Credeti ca este posibil sa fim plini de satisfactie in aceasta lume daca ne oferim in totalitate lui Dumnezeu, trup, suflet, inima si minte? Ce credeti, pot aceste doua pahare sa fie pline in acelasi timp? Dupa ce tinerii au raspuns, toarna tot lichidul in paharul ‘Dumnezeu’. Dupa aceia pune-l in paharul ‘lumea’. In acest fel ambele pahare vor fi pline.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s