De Cate Ori Sa Vorbim Despre Sex?

Posted: May 14, 2008 in Lucrarea De Tineret
Tags:

Tocmai am citit un articol in care se punea intrebarea, “Cat de des ar trebui sa vorbim despre sex la intalnirile de tineret?” Desigur ca unii lideri nu sunt comfortabili cu acest subiect. Altii considera ca este pacat sa vorbesti despre sex in biserica sau cu tinerii crestini. Posibil ca unii lideri sa nu se simta echipati sa abordeze acest subiect. Oricum intrebarea ramane… Ce este de facut?
Parerea mea este ca nu trebuie sa ne sfiim sa vorbim despre sex. Dumnezeu este Cel care a inventat sexul. Cartea “Cantarea Cantarilor” a lui Solomon este plina de ‘sexualitate’.
Daca biserica se sfieste sa isi educe membri despre un asa subiect vital, atunci cine ii va invata pe tinerii si adolescentii nostri principiile biblice cu privire la acest subiect? Cred ca Dumnezeu ne va lua la raspundere daca neglijam o responsabilitate asa de uriasa. Strada, prietenii, televizorul si internetul nu vor invata si incuraja tinerii crestini sa fie curati sexual si sa astepte pana la casatorie.

As fi curios sa stiu ce cred si altii. De cate ori pe an credeti ca ar trebui sa vorbim cu tinerii nostri despre sex?

Advertisements
Comments
  1. Ted says:

    Radule,de cite ori este nevoie! Eu cred ca tinerii sunt foarte interesati de acest subiect, si vor sa stie si perspectiva unora mai in virsta, si cea a Bibliei. Mai ales ca in familii nu se prea vorbeste despre sex, sarcina pastorului de tineret este cu atit mai grea. La biserica pe care o pastoresc am inlocuit citeodata pe pastorul de tineret la intilnirile cu tinerii. Intr-o seara am avut o sesiune de discutii despre ce ii intereseaza pe tineri. 95% din discutii si intrebari au fost despre relatiile dintre tineri, (sarut, curte, tinere de mina, atingere, sex).Sa stii ca nu va invidiez deloc pe voi, pastorii de tineret!

  2. radupg says:

    Draga Ted,Ai dreptate, tinerii sunt foarte interesati de acest subiect iar parintii nu discuta tematica sexului/sexualitatii cu copii lor. Este trist dar asta este situatia. Doresc sa te felicit pentru initiativa si curajul de a aborda tema sexului cu tinerii din biserica unde slujesti.

  3. calin says:

    tineri trebuie s aiba grupuri stranse de fete sau baieti si acolo in grupu ala liderii trebuie s ii invete ce ne invata Biblia despre sex….daca un tanar nu e disciplinat pe tema asta se poate afunda in pacatu asta numit sex sau masturbare…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s