Cuvantul Lui Dumnezeu Si Vizualul

Posted: May 2, 2008 in Lucrarea De Tineret
Tags: , , ,

Nu mai pot trai fara ecrane! Adevarul este ca sunt prea multe ecrane in vietile noastre: ecranele TV, ecranele computerelor, ecranele celularelor, etc. Din oameni care au iubit cuvintele, am devenit oameni care iubesc imaginile. Iata de ce generatia tanara nu mai citeste Biblia.

A te angaja in cuvantul scris inseamna a urma o linie de gandire, ceea ce necesita o putere extraordinara de clasificare, inferenta si gandire. O societate bazata pe imagine, pe de lata parte, pune la o parte toate acestea, deoarece imaginile nu necesita multa gandire. Ca si rezultat al domniei televiziunii, o idee apare sa fie la fel de buna ca si o alta idee. Stimularea senzoriala muta gandirea, moralitatea si adevarul din locul, pe care acestea ar trebui sa il ocupe.” (Dick Staub, The Culturally Savvy Christian, p.8)

Biblia ne spune ca Dumnezeu a creat lumea prin Cuvantul Sau. Isus Cristos este Logos-ul (Cuvantul Lui Dumnezeu Intrupat). Potrivit Scripturilor, crestinii sunt indemnati sa Il iubeasca pe Dumnezeu cu ‘mintea’… si nu cu ochii.
Cum va potea cineva sa fie ascultator si implinitor al Cuvantului lui Dumnezeu daca el nu cunoaste – citeste, memoreaza si mediteaza- Cuvantul revelat?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s