Despre Ce Sa Predic De Sarbatoarea Pastelui?

Posted: April 6, 2008 in Lucrarea De Tineret
Tags: , ,

Despre ce sa predic de sarbatoarea Pastelui? Iata o intrebare la care se gandesc doar cei care predica, si cei care tin studii biblice.
Cu vre-o cateva saptamani in urma am avut placerea sa stau de vorba cu o femeie a lui Dumnezeu, care este paralizata de ani de zile. Deoarece nu poate merge la biserica, in fiecare Duminica Lucy porneste televizorul si asculta anumite predici de pe anumite canale precum DayStar. Marturia ei este ca majoritatea predicilor de la televizor sunt lipsite de continut si in opozitie cu adevarul revelat in Scripturi. Anumiti pastori interpreteaza biblia potrivit cu dorintele lor, inseland pe multi.
Lucy crede ca subiectul despre care pastorii si invatatorii ar trebui sa vorbeasca de Sarbatoarea Pastelui, este usor de gasit… ‘suferinta, moartea si invierea Domnului Isus Cristos’. Se prea poate ca unii dintre cei care predica sa fie ispititi sa ‘aduca un mesaj nou’ si un mesaj care sa ii uimeasca pe cei care asculta. Desigur ca forma in care mesajul crucii este prezentat se schima. Mesajul insa, nu trebuie sa se schimbe! Predicarea Evangheliei contine puterea lui Dumnezeu. Biblia ne spune ca fiecare cuvant al lui Dumnezeu este plin de putere si nu se va intoarce fara rod: “tot asa si Cuvîntul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va împlini planurile Mele.” (Isaia 55:11)

Despre ce sa vorbesc de Paste? – doar o idee…
O idee ar fi sa vorbesti despre durere. Toata lumea sufere – toti pacatosii stiu suferinta. (vezi prietenii lui Iov) Pacatul si alegerile, pe care oamenii le fac sunt surse ale suferintei.
Unii dintre cei care sufera sunt sfinti. (vezi Evrei 11, Iov) Acestia nu au facut nimic rau si in opinia noastra nu ar merita sa sufere.
Daca alegi acest subiect sugerez sa vorbesti despre durere cateva saptamani, 2, 3 inainte de Paste culminand cu suferinta si moartea Domnului Isus Cristos. Desigur ca de Sarbatoarea Pastelui vei predica si sarbatori INVIEREA DOMNULUI ISUS.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s