Domnul Isus si Cele Zece(10) Porunci

Posted: March 12, 2008 in Uncategorized
Tags:

Ati auzit ca s-a zis (Exod 20)

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor cari sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos de cat pamantul.
3. Sa nu iei in desert Numele Domnului, Dumnezeului tau
4. Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s’o sfintesti.
5. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentruca sa ti se lungeasca zilele in tara, pe care ti -o da Domnul, Dumnezeul tau.
6. Sa nu ucizi.
7. Sa nu preacurvesti (sa nu fii desfranat/adulter).
8. Sa nu furi.
9. Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau.
10. Sa nu poftesti casa aproapelui tau; sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tau.

… dar Eu va spun (Matei 5-7)
Ati auzit ca s’a zis celor din vechime: ,Sa nu ucizi; oricine va ucide, va cadea supt pedeapsa judecatii.` Dar Eu va spun ca ori si cine se manie pe fratele sau, va cadea supt pedeapsa judecatii; si oricine va zice fratelui sau: ,Prostule!` va cadea supt pedeapsa Soborului; iar oricine -i va zice: ,Nebunule`, va cadea supt pedeapsa focului gheenei.
Ati auzit ca s’a zis celor din vechime: ,,Sa nu preacurvesti.“ Dar Eu va spun ca ori si cine se uita la o femeie, ca s’o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.
Ati auzit ca s’a zis: ,,Ochi pentru ochi, si dinte pentru dinte.“Dar Eu va spun: Sa nu va impotriviti celui ce va face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce -i si pe celalt.
Ati auzit ca s’a zis: ,,Sa iubesti pe aproapele tau, si sa urasti pe vrajmasul tau.“ Dar Eu va spun: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blastama, faceti bine celorce va urasc, si rugati-va pentru ceice va asupresc si va prigonesc, ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni, si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s