Tineretul si Gandirea Critica

Posted: March 8, 2008 in Lucrarea De Tineret
Tags: ,

Ca si lideri de tineret avem responsabilitatea da a-i ajuta pe tineri sa gandeasca critic. Tinerii isi petrec majoritatea timpului in afara bisericii: la scoala, cu prietenii, pe internet sau in fata televizorului. In marea lor majoritate, mesajele, pe care ei le primesc zi de zi de la aceste surse, nu sunt scripturale. Iata de ce zic ca este necesar ca pastorii/liderii de tineret sa ii ajute pe tineri sa gandeasca critic.
Recent am avut placerea sa particip la o conferinta oferita de Group Publishing si Simply Youth Ministry, pentru liderii de tineret. In aceasta conferinta am descoperit un exercitiu, care poate sa ii ajute pe tineri sa filtreze cultura in care traiesc. Din cand in cand (poate o data pe luna) invita un tanar sau tanara sa aduca la intalnirea de tineret o melodie necrestina, pe care ei o plac. Unii tineri vor refuza de teama ca nu cumva grupul sa ii critice. Asigura-i ca vei avea grija ca nimeni sa nu ii abuzeze.
In anumite piese cuvintele sunt greu de inteles (roaga-i pe tineri sa aduca si cuvintele.) Dupa ce grupul de tineri a ascultat melodia cu pricina intreaba-i, “Care este mesajul acestei piese ?” si “Ce anume vrea autorul sa comunice ?” Acorda atentie simtamintelor exprimate, cuvintelor folosite, experientelor impartasite si a sfaturilor date. Lasa tinerii sa discute, fara a le oferi toate raspunsurile. Dupa o perioada de discutii intreaba : “In ce fel este acest mesaj asemenator/contrar invataturilor si principiilor Bibliei ?”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s