LIDERUL, CONDUCEREA SI FORMAREA ALTOR LIDERI

Posted: February 20, 2008 in Lucrarea De Tineret
Tags:

Liderul/Pastorul de tineret are responsabilitatea de a conduce grupul de tineret. Atunci cand Dumnezeu cheama pe cineva sa fie lider, El ii da acestuia o viziune. Potrivit domnului Bill Hybels ‘Dumnezeu nu ne chema sa indeplinim o anumita slujba fara a ne echipa pentru aceasta slujba’.

De asemenea, liderii au responsabilitatea de a se multiplica. Adevarul este ca anumiti lideri se tem de acest process, deoarce se tem ca altcineva le va lua locul. O astfel de teama nu este sanatoasa.

Cum poate liderul de tineret incuraja si ridica lideri dintre tinerii, pe care ii conduce? In opinia mea trebuie ca liderul sa ofere oportunitati celor cu potential. Din cand in cand, cred ca este sanatos ca pastoral de tineret, (dupa ce a identificat potentialii lideri), sa ii invite pe anumiti tineri sa predice sau sa tina o lectie biblica. As dori sa sugerez ca liderul sa vorbeasca cu tinerii respectivi in particular si sa le ofere ajutor daca este necesar.

In orice grup se gasesc indivizi cu tot felul de talente. Cei care stiu sa cante, trebuiesc incurajati sa inceapa o echipa de inchinare (asta daca nu exista una). Cei carora le place teatrul, trebuiesc incurajati sa aduca inaintea grupului sau bisericii scenete cu continut crestin. Cei care cunosc internetul pot crea un blog sau web site pentru grupul de tineret.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s