O Intalnire De Tineret Lejera

Posted: January 24, 2008 in Lucrarea De Tineret
Tags: ,

videosDin cand in cand cred ca este bine ca liderul de tineret sa planifice o intalnire lejera. Prin intalnire lejera inteleg o intalnire in care sa nu se tina un studiu biblic. Ce altceva s-ar putea face la intalnirile de tineret? Spre exemplu puteti avea o seara in care sa vizionati un film bun (Lord of the Rings, The Ultimate Gift, The Incredibles, The Fidler on the Roof, The Pirates of the Carabean, Shrek, si altele).
Este bine ca o astfel de seara sa fie planificata mai dinainte – anunturi, emails, telefoane, scrisori, etc. Tinerii pot sa isi invite prietenii la un film pe gratis. Cine mai stie, poate ca anumiti tineri au nevoie sa vada ca tinerii crestini se pot distra si fara alcool, droguri, injuraturi si altele. Daca biserica poate oferi un suc si ceva de mancare bine, daca nu… asta este.

Advertisements
Comments
 1. Gen OM says:

  Tinere, crestini suntem majoritatea europenilor!

 2. radupg says:

  Bine ar fi… dar tare ma tem ca nu e asa.

 3. gen om says:

  Vezi ca faci confuzii! Ce intelegi tu prin “CRESTIN”?

 4. radupg says:

  Tocmai ma pregateam sa te intreb acelasi lucru… “Ce intelegi prin Crestin?” Definitia cea mai buna se gaseste in Biblie. Crestin vine de la Cristos. Asadar, crestinii sunt oameni, care sunt ca si Cristos.

 5. rocawie says:

  Care Christoe? Biblia ne avertizeaza de o invazie de Christosi, poate di de aici multitudinea coloristica de crestini tatuati, stigmatizati, sigilati etc.

 6. Robert says:

  baieti .. numele de "crestin" a fost prima data atribuit in semn de batjocura celor ce il URMAU pe Christos. Ei nu sunt oamenii de pe tot mapamondul ci aceia care il URMEAZA pe Christos. Asa ca degeaba esti european 🙂

  • danyy says:

   fratele meu asa este ai pus punctul pe "i" sau pe punctul care trebuie spune Isus asa "Nu oricine imi spune Doamne ,Doamne va intra in Imparatia Cerurilor" deci vb ta degeaba suntem europeni asiatici,indieni sau orice natiune care sustin k il urmeaza pe Isus Hristos chiar calca pe Urmele Lui.Domnul sa va Binecuvinteze pe toti si sa ne apropiem de El si sa calcam pe Urmele Domnului Isus .

  • Laura says:

   Sunt de acord cu tine parţial, prima data termenul de creştin a fost folosit în Antiohia cand Barnaba a mers acolo să vadă starea bisericii de acolo, mai apoi continuand acolo cred ca 2 ani impreuna cu Pavel facand semne si minuni, deci nu era in batjocora ci mai de graba "cei care au umblat/ă cu Cristos". Biblia ne relatează ca atunci a fost folosit pentru prima data crestin. Deci, datorită faptelor lui Barnaba oamenii de acolo i-au atribuit termenul ăsta, deci ar tb sa studiem putin viata lui ca sa ne dam seama ce inseamna acest cuvant, ca sa nu ne contrazicem că suntem sau nu… şi fiecare să hotărască singur.

 7. dan motroc says:

  A fi crestin inseamna a arata altora cum a trait ISUS,caci multi IL cunosc din auzite.
  Esti gata sa-L slujesti cu responsabilitate pe Domnul ISUS HRISTOS?
  Daca da!…atunci si trupul si gandul si duhul trebuiesc facute roabe ascultarii de Dumnezeu.
  Va binecuvantez in NUMELE DOMNULUI!

 8. CHIP says:

  Am citit comenturile voastre cu atentie!
  Pot sa spun si eu cate ceva, cred ca a fi crestin insemna sa traiesti pentru Dumnezeu.
  Este greu dar nu imposibil. In ceea ce priveste tinerii tatuati… cred ca nu va refereati la copiii lui Dumnezeu… ci la tinerii care sunt crestini cu numele doar (cei care au auzit cuvantul crestin si il folosesc si eu cateodata… in diferite discutii)

 9. silia says:

  nush daca cineva a obs ce filme vor sa vizioneze "copiii lui Dumnezeu"…Domnul sa aiba mila de voi…schimbati Biblia cu Lord of the rings….???____

 10. arpi says:

  cred ca pentru prima oara numele de crestin lise atribuie ucenicilor in antiohia si nu celor care il urmau pe isus care erau fie o mare multime fie o gloata intelege-ti diferenta

 11. alex says:

  sincer nici mie numi place ideea cu filmele amintite…sunt filme mult mai educative

 12. Danyy84 says:

  mare dezbatere daca este sau nu este jignitor sa porti numele de crestin hm cred ca ar trebuii sa ne numim crestini – pocaiti care il urmeaza pe Domnul Isus cu toata inima,fiinta si duhul dar mai mult sa fie gata sa si sufere asta da provocare(cel putin pt mine a fost si este) nu va mai lamentati despre cum ne numim noi sau cum ne numesc altii ci sa ne silim sa ne Asemanam cu unul SINGUR Domnul Domnulior Rege al Regilor pe care ilMarturiseste Biblia si nu oamenii .PACE tuturor.

 13. Archie says:

  Lord of the rings .. bun film pentru tineret 🙂 de ce nu ai recomandat Harry Potter?! :)) Fratioare .. e pacat sa poti sa faci un bine si sa nu il faci .. dar tot pacat sa poti sa NU faci un rau si sa il faci 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s