Patru (4) Icoane Ale Evolutionismului

Posted: January 12, 2008 in Studii Biblice
Tags: , ,

Cele patru icoane ale evolutionismului sunt: Experimentul lui Miller, Copacul lui Darwin, Embrionii lui Haeckel si Archaeopterys -ul (pronunat ‘ar-key-OPT-er-icks‘). In postul de fata vom prezenta primele doua icoane.

EVOLUTIONISMUL – Cei care cred ca originea universului si vietii pot fi explicate prin cauze naturale si noninteligente se numesc evolutionisti.

Experimentul lui Miller

In incercarea sa de a demonstra ca evolutionismul este o teorie adevarata, in 1953 Miller a incercat sa reconstruiasca atmosfera originala in laborator. Dupa o saptamana de experimente, Miller a ajuns sa vada cateva feluri de aminoacizi. Problema este ca experimentul lui Miller a fost respins de catre oamenii de stiinta inca din 1970. De ce ? Adevarul este ca nimeni nu stie modul in care a aratat atmosfera originala. In 1995 revista Science a raportat ca expertii au ajuns la concluzia ca atmosfera originala a fost total diferita de atmosfera creata de Miller in laborator.
Pentru experimental sau, Miller a folosit hydrogen imbogatit. Oamenii de stiinta de azi au ajuns la concluzia ca atmosfera originala a avut foarte putin hydrogen. Este mult mai probabil ca atmosfera originala a fost compusa din dioxid de carbon, nitrogen si vapori de apa.
Recreind experimentul lui Miller folosind aceste elemente vei avea ca si rezultat ceva toxic care va omora embrionii si proteinele. Este imposibil ca un astfel de experiment sa produca o celula vie. Ceea ce va produce insa, este un lichid de imbalmasare (embalming fluid). Elemente chimice fara viata nu pot deveni celule vii.

Copacul vietii

Prin aceasta imagine, Darwin a incercat sa ilustreze faptul ca toate creaturile vii au un stramos comun. Aparent acest copac explica intreaga istorie naturala. Noi insa, trebuie sa ne intrebam daca acest copac reprezinta sau nu realitatea.
La data cand Darwin a desenat acest copac au fost descoperite foarte putine fosile. Darwin a sperat ca fosilele vor suporta teoriile sale, Adevarul este ca evidentele gasite in fosile nu suporta teoria lui Darwin. Daca am contrui un copac al vietii pe baza evidentelor furnizate de fosile am avea un copac total diferit.

Embrionii lui Haeckel

Aceasta imagine este descrisa ca si cea mai buna evidenta in favoarea Darvinismului. In fotografia din stanga sunt prezentate trei (3) stagii de dezvoltare a 8 diferiti embrioni (de la stanga la dreapta : peste, salamandra, testoasa, gaina, porc, vita, iepure si om). Potrivit Evolutionismului, similaritatile dintre acesti embrioni, este un argument puternic in favoarea teoriei potrivit careia toate organismele au un stramos comun.

Probleme :

a) Similaritatile sunt false si neadevarate. In momentul in care Haekel a tiparit aceasta imagine, el a folosit aceiasi matrita. Motivul? Haekel a fost sigur ca teoria lui a fost adevarata. Un alt motiv pentru care embrionii din imagine sunt similari se datoreaza faptului ca Haekel a doctorat fotografia. Acest adevar a fost cunoscut inca din 1860, ’70 (cu mai bine de 100 de ani in urma), cand colegii l-au acuzat de frauda.

b) Stadiul de dezvoltare din fotografia aceasta reprezinta stagiul de mijloc. Potrivit descoperirilor stiintifice de azi, embrionii arata mult mai diferit in stadiile incepatoare decat sunt ei prezentati in fotografia lui Haekel. Aceste detalii sunt extrem de importante deoarce potrivit lui Darwin, embrionii arata asemanator in stadiile de dezvoltare timpurii.

Archaeopteryx -ul (pronuntat ar-key-OPT-er-icks).

Darwin a sperat ca intr-o zi oamenii de stiinta vor descoperi fosile, care vor sustine teoria potrivit careia pasarile au evoluat din reptile.

Potrivit evolutionismului acesta creatura face legatura intre reptile si pasarile din ziua de azi. Darwin a sperat ca fosilele vor dovedi teoria sa ca fiind corecta si ca intr-o buna zi oamenii de stiinta vor gasi o fosila ce va dovedi legatura dintre reptile si pasari asa cum le stim noi. La doi ani dupa publicarea lucrarii ‘Originea speciilor’ in 1859, ca prin minune, a aparut archaeopteryx-ul. De la reptile la pasari este un pas urias. Pasarile si reptilele sunt diferite din mai multe puncte de vedere: sistemul respiraor, structura osoasa, plamanii, distributia greutatii si a muschilor. Archaeopteryx-ul nu este decat o pasare. Oamenii de stiinta cinstiti vor fi de accord ca archaeopteryx-ul nu reprezinta veriga de legatura.

-Daca Darwinismul este adevarat, atunci:

1. Nu exista nici o evidenta pentru Dumnezeu
2. Nu exista viata dupa moarte
3.
Nu exista absolut nici o fundatie pentru ceea ce este bine sau rau
4.
Viata nu are nici un sens
5. Oamenii nu au vointa (free will)
(
William Province of Cornell University)

Informatia de mai sus a fost preluata in marea ei majoritate din lucrarea lui * Lee Strobel, intitulata ‘The case for a creator’, Zondervan 2004.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s