Lucrurile Importante Din Viata

Posted: January 5, 2008 in Lucrarea De Tineret

Daca doresti sa comunici un mesaj despre facerea de timp pentru lucrurile importante din viata atunci trebuie sa citesti ilustratia de mai jos.
Un profesor de filosofie a umplut un vas de sticla cu mingi de golf si apoi i-a intrebat pe studenti daca vasul este plin. Da este plin i-au raspuns studentii. Dupa aceia profesorul a adaugat cateva pietre micute dupa care i-a intrebat pe studenti daca vasul este plin. Mai apoi el a adaugat nisip si iarasi i-a intrebat pe studenti daca vasul de sticla este plin. Cu zambetul pe buze ei au raspuns afirmativ. In cele din urma profesorul a adaugat cafea si bineinteles, si-a intrebat studentii daca vasul este plin. Da este plin i-au zis studentii.
Va rog sa va imaginati ca vasul de sticla este viata voastra,a zis profesorul. Mingile de golf reprezinta lucrurile cele mai importante din viata precum Dumnezeul Tau, familia ta, copii tai, sanatatea ta si prietenii tai – acele lucruri care daca totul ar fi pierdut cu exceptia lor, viata ta ar fi plina. Pietrele semnifica alte lucruri care conteaza precum slujba ta, casa ta si masina ta. Nisipul semnificind toate celelalte lucruri marunte.Dar cafeaua, a intrebat un student ? Ma bucur ca ai intrebat a raspuns profesorul. Cafeaua are scopul de a comunica faptul ca oricat de ocupati am fi intotdeauna este loc pentru o cana de cafea cu prietenii.
Daca am fi umplut vasul cu nisim, credeti ca ar mai fi fost loc pentru mingile de golf, a intrebat profesorul.
Acest articol poate fi citit in engleza pe site-ul lui Laura Bankstone.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s