Meditatie La Sfarsit De An

Posted: December 31, 2007 in Meditatii
Tags: ,


Filipeni 3:13-15
…fac un singur lucru: uitand ce este in urma mea, si aruncandu-ma spre ce este inainte, alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in Hristos Isus. Gandul acesta dar sa ne insufleteasca pe toti, cari suntem desavarsiti.
PAVEL-apostolul Pavel.
Potrivit stardandelor vremii in care a trait, Pavel a fost un om bine educat. Dupa ce a invatat o meserie – construirea de corturi- Pavel a studiat sa devina invatator, rabin si avocat. Cu alte cuvinte Pavel se bucura de realizari si impliniri de mare success.
Pe de alta parte, Pavel a fost pus in inchisoare si improscat cu pietre. Cu toate acestea el nu a devenit manios si nici nu a devenit amar. Mai degraba, Pavel a continuat lupta cea buna pentru Evanghelia lui Cristos. Istoria ne spune ca desi el a fost umulit, Pavel a folosit fiecare prilej pe care l-a avut pentru a proclama veste cea buna a Domnului Isus Cristos. Durerea a revelat caraterul lui Pavel.
Ca si unul care a experimentat atat success cat si suferinta, Pavel are un sfat pentru noi toti: uita ce este in urma ta, si arunca-te spre ce este inainte (Phil 3:13)

Ce este in urma? Succes si durere.
Adevarul este ca nu putem uita trecutul in mod literal. Dumnezeu ne-a dat memoria cu un scop. De exemplu avem posibiliatea sa invatam din trecut pentru a nu-l repata. A-ti aminti situatia ta spirituala inainte de mantuire este foarte sanatos. Trecutul are capacitatea de a crea o atitudine de umilinta si gratitudine in noi.
Adevarul este ca noi toti traim in present si nu in trecut sau viitor. Desigur ca uneori tindem sa ‘traim’ in trecut amintindu-ne experiente ce nu produc o atitudine de multumire si care ne trimit in depresie.
Desigur ca este mai usor de zis decat de facut, dar cu toate acestea doresc sa ne incurajez pe noi pe toti sa ne oprim din a ‘trai’ in trecut si sa lasam in urma dezamagirile din 2007. Durerea poate face din noi captivi ai trecutului. Va rog sa ma ascultati cu atentie. Nu zic ca trebuie sa te prefaci ca nu ai fost ranit sau ca ceea ce s-a intamplat nu a avut loc. Consider insa ca este necesar sa admitem ce s-a intamplat si cu inimi cicatrizate sa mergem inainte.

Ce este inainte? Premiul chemarii ceresti.
Viitorul fi speranta ne dau avint sa mergem inainte. Viitorul contine promisiunea unei vieti mai bune, mai luminoase si plina de dreptate pentru toti cei care cred in Cristos Isus ca si Domnul si Mantuitorul lor personal. Inca o data trebuie sa ne reamintim ca noi nu traim in viitor ci in prezent. Viitorul insa ne ajuta sa capatam o perspectiva noua si sanatoasa asupra vietii. Ochii si mintea lui Pavel au fost fixate pe premiul chemarii ceresti. Nimic nu l-a oprit pe Pavel din a merge inainte spre linia de sosire.

Solomon, cel mai intelept om care a trait vre-odata, a cautat sa gaseasca sensul vietii. Cartea Eclesiastului ne spune ca el a cautat scopul vietii in munca grea, in femei, bogatii, petreceri, etc.
Daca fiecare cautare in parte ar fi un an, concluzia fiecarui an ar fi urmatoarea: ‘Desertaciune a Desertaciunilor! Totul este Desertacine’.
Prin harul lui Dumnezeu, la sfarsitul vietii sale, Solomon a ajuns la urmatoarea concluzie : ‘ Sa ascultam dar incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om. Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau – Ecc 12:9-14 (v.13)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s