De Craciun Despre Cristos

Posted: December 8, 2007 in D'ale Vietii
Tags:

Si in acest an sarbatoarea nasterii Domnului Isus Cristos (Craciunul) ne ofera inca o data oportunitatea sa vorbin despre persoana Mantuitorului. Din momentul sosirii Sale pe pamant, Cristos a fost dezbatut – acceptat de unii si respins de altii.
In zilele acestea cand cuvinte precum ‘dialog’ si ‘ecumenism’ sunt pe buzele multora, trebuie sa fii atent ca nu cumva sa vorbesti despre absolute. A afirma ca Isus Cristos este Dumnezeu si singura cale inspre Dumnezeu, este inacceptabil si ii irita pe multi. In opinia unor revizionisti, astfel de proclamari vor inchide usa dialogului cu alte religii. Ni se cere sa nu fim exclusivisti. Este ‘politically incorrect’ sa afirmi ca oricine nu crede in Domnul Isus Cristos si in tot adevarul revelat in scripturi, este gresit.
Acestea fiind zise, ne gasim la o rascruce si trebuie sa alegem cararea, pe care sa mergem. De la inceputul lumii omul a trebuit sa aleaga intre Dumnezeu si alti dumnezei. In Vechiul Testament, Dumnezeu il cheama pe Israel in mod repetat sa paraseasca idolii si sa Il aleaga pe El, singurul Dumnezeu Adevarat. Aceasta alegere a fost grea dintotdeauna. Cu toate acestea Dumnezeu a avut o ramasita de oameni, care L-au ales pe El in ciuda opozitiei. In timpul Imperiului Roman, crestinii au fost martirizati datorita faptului ca L-au ales pe Cristos excluzand dumnezeii Imperiului. “Ei [crestinii] au refuzat sa se adreseze imparatului ca “domn” (kyrios). Potrivit crezului lor, doar Dumnezeu este vrednic sa fie adresat in acesti termini.”
Sper ca multi dintre noi vor alege si vor avea curajul sa vorbeasca Cristologie (despre Persoana Domnului Isus Cristos) in acest sezon al anului si aceasta nu numai in biserica ci si la piata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s