Crestere Spirituala

Posted: November 13, 2007 in D'ale Vietii

“Ajuta-ma sa cresc spiritual!” Am auzit aceste cuvinte asa de mult incat pentru o vreme am crezut ca este responsabilitatea mea sa ii cresc spiritual pe cei pe care ii slujesc. In cele din urma am ajuns la concluzia urmatoare, cresterea spirituala este o chestiune personala. Ca si lider sunt responsabil sa ofer oportunitati de crestere spirituala precum studii biblice, tabere, conferinte crestine… etc Nu am insa puterea sa cresc spiritual pe nimeni. Fiecare din noi alege sa creasca sau sa nu creasca spiritual.
Daca luam ca si exemplu un copil, mama si tata nu pot sa il creasca pe copil. Chiar daca parintii si-ar trage copilul de maini si de picioare, ei nu ar putea sa adauge un centimetru la inaltimea fiului lor. Ceea ce ei pot sa faca este sa ofere oportunitati, mancare, imbracaminte, afectiune, principii de viata, etc in speranta ca fiul lor se va dezvolta potrivit standardelor de crestere.
Acestea fiind zise, ca si lideri avem responsabilitatea sa studiem pentru a fi capabili sa prezentam bine adevarul revelat in scripturi.

Advertisements
Comments
  1. pety says:

    Liderii spirituli sunt indrumatorii pe cale. Ei detin, prin chemarea si pregatirea lor, obiectivele specifice si mijloacele (cunostinte, studii biblice, instrumente de evaluare etc.) aplicative. Exista si perioada in care parintele trebuie sa mestece mancarea solida pentru micut, dar pruncusorul trebuie sa inghita. Vine vremea in care pruncul creste, devine copil, adolescent, tanar, apoi om matur. In toate aceste etape mancarea este mestecata prin “resursele” proprii.Liderul trebuie sa stabileasca nivelul de crestere al “oitelor” pe care le pastoreste si sa le dea hrana necesara. Apoi, fiecare oita dupa ce prelucreaza hrana, prin mijlocele proprii, o inghite, o asimileaza.Relatia este bazata pe interactiune, intercomunicare. Este o relatie biunivoca. Fara raspuns activ din partea celui care primeste hrana spirituala, nu exista cresterea si de fat, nici relatia.Din partea liderului trebuie sa existe talentul, arta de a atrage, de a prezenta frumos si atractiv, iar din parte celor care invata trebuie sa existe dorinta de cunoastere, curiozitate intelectuala, motivatie de reusita in viata spirituala, nevoia de performanta.Tuturor celor implicati in procesul de invatare suucces spiritual

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s