Despre iad de Halloween

Posted: October 31, 2007 in D'ale Vietii
Tags: ,

Dispretuiesc filmele de groaza! In fiecare an, in preajma Halloween-ului am retineri cand pornesc televizorul. Poate intr-o zi vom avea un post de TV, care va transmite ceva mai prietenos pentru aceia dintre noi carora nu le place sa fie speriati.
Halloween-ul ne ofera o posibilitate extraordinara sa vorbim despre un cuvant, care incepe cu litera ‘i ‘. Iadul este un loc real si neatractiv. Printre cei care se refera la Iad ca fiind crud, inuman si barbar este Bertrand Russell. Dupa parerea lui, oricine ameninta oamenii cu o pedeapsa eterna este inuman. Pe de alta parte, Domnul Isus a vorbit despre Iad mai mult decat despre Cer. Cu siguranta ca El a vrut ca noi sa stim ca… ‘Dreptatea lui Dumnezeu necesita o realitate precum Iadul’.

Apocalipsa 20 :11-15 – 11Apoi am văzut un scaun de domnie mare şi alb, şi pe Celce şedea pe el. Pămîntul şi cerul au fugit dinaintea Lui, şi nu s’a mai găsit loc pentru ele.

12Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stînd în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea.

13Marea a dat înapoi pe morţii cari erau în ea; Moartea şi Locuinţa morţilor au dat înapoi pe morţii cari erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui.

14Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.

15Oricine n’a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul de foc.

Advertisements
Comments
 1. pety says:

  Intr-adevar, sarbatoarea mortilor e un bun prilej, nu neaparat de evanghelizare, cat de prezentare a mesajului Bibliei, privitor la acest aspect al “vietii”.Despre “evanghelizare” am sa spun ceva, poate in dezacord cu conceptiile (a se citi notiunile) multora, dar nu acum.Etichetarea de “inuman” poate fi facuta acelora care povestesc/spun despre iad unor oameni, persoane pe care le doresc in iad.Motivatia crestinilor este salvarea oamenilor de a ajunge in iad. Deci, demersul este plin de dragoste umana.Este iadul o realitate? A venit cineva de acolo? Pe ce baza putem afirma ca exista iadul?Daca-mi permiteti, as lansa aceasta intrebare ca o provocare. As dori argumente externe si interne.

 2. Radu P. says:

  Multumesc de comentariu!”A venit cineva din iad?” Domnul Isus a fost in Hades (iad) si mai apoi a venit de acolo (a inviat). Marturia lui este adevarata!Pe de alta parte, Isus Cristos a spus o pilda despre un om care a murit si a mers in iad. Dupa ce a ajuns acolo l-a rugat pe Lazar sa mearga sa le spuna fratilor lui despre realitatea iadului. Concluzia: chiar daca ar veni cineva din morti, este putin probabil ca oamenii vor fi convinsi. (Cititi Luca 16:19-31)

 3. pety says:

  E bun raspunsul, sunt multumitIsus a fost o persoana “istorica”.Faptele Sale si marturiile contemporanilor Sai constituie un bun instrument istoric de validare a afirmatiilor Sale si ale ucenicilor Sai.Ceea ce a facut El, numai Dumnezeu putea face.

 4. pety says:

  Radu, uite un articol interesant al lui Ted Pope despre iad:http://dorupope.com/2007/11/08/franklin-graham-in-tacoma-wasington/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s