Cum Sa Incepi O Lucrare De Tineret

Posted: October 11, 2007 in Lucrarea De Tineret

Intrebarea nu este daca este nevoie de o lucrare cu tinerii. Intrebarea este, suntem noi gata sa platim pretul pentru o astfel de lucrare?
Daca cineva simte povara pentru o lucrare printre tinerii din comunitatea sa, atunci planifica o intalnire cu pastorul bisericii. (Desi este posibil sa incepi o lucrare cu tinerii fara a implica biserica locala, consider ca este biblic si in acelasi timp mult mai bine ca aceasta lucrare sa fie parte integranta a bisericii.) Apoi impartaseste viziunea ta cu liderul tau spiritual (pastorul/preotul) si asigura-te ca el este in favoarea unei astfel de lucrari – aici este posibil sa fie nevoie de mai multe intalniri si discutii. Pasul urmator este sa alegi o zi si o ora in care grupul de tineri sa se intalneasca, o zi alta decat Duminica daca este posibil.
Tinerii iubesc oportuitati in care se pot intalni cu alti tineri. O astfel de lucrare le ofera ocazia sa aiba anumite nevoi sociale implinite. Pe de alta parte tinerii se vor gasi intr-o situatie in care vor auzi cuvantul sfant al lui Dumnezeu.
Din cand in cand planifica evenimente specifice pentru tineret. Unele evenimente pot avea ca si scop slijirea altora sau a comunitatii: misiune la sate, curatirea strazii, etc. Alte evenimente pot fi distractive si relaxante: un film bun, o iesire la munte sau iarba verde, etc.
Unul din cele mai importante aspecte ale lucrarii este conducerea. Este extrem de important sa ai o echipa de lideri. Nimeni nu poate face o lucrare buna de unul singur. Vorbeste cu pastorul si impreuna alegeti cativa lideri care sunt maturi spiritual si carora le pasa de tineri.
Daca biserica ta are o lucrare printre tineri, felicitari. Daca pe de alta parte, nu aveti “suficienti” tineri in biserica pentru a incepe o astfel de lucrare, iata un motiv excelent sa incepeti o lucrare.
Lucrarea de tineret nu este doar pentru tinerii prezenti in biserica. Este mai degraba o oportunitate de aur sa incepem sa slujim si acelor tineri care nu merg la biserica.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s