Joc Despre Unitate: Jocul Ghemului

Posted: September 17, 2007 in Jocuri
Tags:

Ghemul este un joc simplu, care ii determina pe tineri sa-si impartaseasca sentimentele si experientele. Tinerii vor fi asezati in cerc, iar liderul grupului va arunca un ghem de sfoara unuia dintre tineri (liderul va tine capatul ghemului asa incat sfoara este in desfasurare).

Cel care prinde ghemul va impartasi celorlalti una din urmatoarele experiente (sigur ca aici se poate diversifica enorm): Ce a facut Dumnezeu pentru el/ea ? Ce a facut Dumnezeu pentru un cunoscut ? Un lucru pentru care este multumitor, etc.

Dupa ce a impartasit celorlalti experienta sa, tinand sfoara intinsa, va arunca ghemul unei alte persoane, care va proceda la fel. Dupa ce fiecare tanar va prinde ghemul de cateva ori, avand ocazia sa vorbeasca celorlalti, vei descoperi ca s-a tesut un fel de plasa.

Poti continua jocul cu o discutie: “Ce am realizat-fizic-aruncand ghemul de la unul la altul?” Majoritatea vor raspundeĀ…, “Ne tine unitzi, legatzi.”

Poti incheia jocul cu o discutie despre cum ne invata Biblia sa ne purtam poverile unii altora, sa ne impartasim bucuriile si necazurile, sa fim multumitori, etc. Ghemul reprezinta legaturile si relatiile dintre cei care recunosc ca au nevoie de biserica, de comunitate pentru a se simti impliniti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s