Ce Nu Este Rugaciunea

Posted: September 17, 2007 in Lucrarea De Tineret
Tags:

Ca si copil am avut ocazia sa il vad pe tata reparand bicicleta familiei. Uneori el schimba lantul, alteori schimca cate un cauciuc si alteori schimba anumiti rulmenti. Ori de cate ori se ivea cate o problema, tata isi lua uneltele si incepea lucrul. Multe dina ceste unelte nu au fost folosite pentru numic altceva decat pentru bicicleta.
Doresc sa impartasesc cu dumneavoastra cateva lucruri despre rugaciune. Marturisesc de la bun inceput ca este mult mai usor sa vorbim despre ce NU este rugaciunea, decat sa vorbim despre ce rugaciunea este.
In primul rand rugaciunea nu este o unealta pe care o folosim ori de cate ori avem probleme si pe care o uita de-a dreptul in restul timplului. Probabil ca ati observat ca atunci cand vin necazurile, orice om, incearca rugaciunea, oricat de pagan ar fi el.
Rugaciunea nu este o unealta prin care oamenii Il manipuleaza pe Dumnezeu.
Rugaciunea nu este nici dorinta emotionala.
Rugaciunea nu este fuga de responsabilitate. Multi se roaga � Doamne faca-se voia ta �. Prin aceasta ei isi spala mainile de orice responsabilitate� un fel de fatalism. Dumnezeu face doar ceea ce Dumnezeu poate face. In acelasi timp noi trebuie sa invatam responsabilitate si sa facem ceea ce noi putem face. (Ex. Cineva descopera ca are cancer. Este extrem de important ca acea persoana sa se roage si impreuna cu el/ea, toata biserica si familia. In acelasi timp, acea persoana trebuie sa mearga la doctor si sa vada ce tratament este disponibil )
Rugaciunea nu este unealta prin care il informam pe Dumnezeu despre ceea ce se intampla sau ceea ce ne dorim. Domnul Dumnezeu nu este luat prin surprindere de absolut nimic.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s