A Doua Venire A Domnului Isus

Posted: September 17, 2007 in Studii Biblice

Apocaplisa 20:11-15; Fapte 1:11
Cel mai usor test din intreaga lume:
Cat timp a durat “Razbioul de 100 de ani”?
In ce tara sunt confectionate palariile de Panama?
In ce luna sarbatoresc rusii Revolutia din Octombrie?
Din ce este facuta peria pentru parul de camila?
Dupa ce animal sunt numite Insulele Canare din Pacific?
Care a fost primul nume al regelui George al VI-lea?
Cattimp a durat “Razboiul de Treizeci de ani”?
Cati dintre voi cred ca au raspuns corect la toate intrebarile?

Raspunsuri:
116 ani, din 1337 pana in 1453.
Ecuador.
Noiembrie rus a fost inapoi cu 13 fata de al nostru.
Par de veverita.
Numele latin a fost Insularia Canaria – Insula Cainilor.
Albert. Cand a venit la tron in 1936 a respectat dorinta reginei Victoria potrivit careia nici un rege in viitor va fi numit Albert.30 de ani bineinteles. Din 1618 pana in 1648.

Intreaba:
Cati dintre voi iubesc testele (lucrarile de control)? De ce?Daca ati avea posibilitatea sa scapati de toate testele viitoare, ati face-o? De ce?Scoala va incepe curand. O sa folosesc aceasta ocazie si o sa va vorbesc despre cea de-a doua venire a Domnului Isus Cristos. De cateva zile ma-am tot gandit la modul in care voi prezenta aceasta realiate. Pe de o parte putem vorbi despre venirea Domnului ca despre ceva ce ne inspaimanta. Pe de alta parte putem vorbi despre venirea Sa ca despre ceva ce abia asteptam sa se intample. Daca esti crestin, ai nenumarate motive sa astepti revenirea lui Isus cu bucurie. Va fi una dintre cele mai glorioase experiente pe care le-ai avut vre-odata. Daca nu esti credincios, daca nu te-ai rugat pentru iertare si nu L-ai acceptat pe Isus Cristos ca si Domn si Mantuitor al tau personal, ai toate motivele sa fii speriat si infricosat. Realitatea revenirii Domnului Isus va bucura pe unii si infricosa pe altii.

Va veni cu siguranta
Majoritatea elevilor/studentilor urasc inceputul scolii. Ne place sa facem ceea ce dorim – sa dormim cat vrem; sa stam noaptea tarziu… etc. Scoala este sinonim cu disciplina si munca.Pana sa realizam ca mersul la scoala este pentru beneficiul nostru personal, dureaza o lunga perioada de timp. Proverbul “ai carte ai parte”, comunica o realitate pe care multi o ignora.
In ceeia ce priveste revenirea lui Cristos, o asteptam cu nervozitate si nicidecum cu nerabdare. Este ca si cand am comunica ca vream sa facem ceea ce dorim si sa traim iresponsabil.Va rog sa observati ca indiferent ce simtim cu privire la scoala ea va incepe. Poti sa iti tot spui ca nu e timpul scolii; ca un va mai trebui sa mergi la scoala…etc, scoala va incepe la o anumita data in fiecare an.
Matei 24:36-44. Biblia relateaza un incident adevarat din viata unui om numit Noe. Dumnezeu i-a spus lui Noe sa construiasca o corabie. Cand zici corabie, imediat te gandesti la ploaie, apa, oceane si mari. Sunt convins ca vecinii l-au intrebat despre proiectul in desfasurare. Probabil ca la auzul celor spuse de Noe ei au inceput sa rada si sa face glume pe seama lui. Motivul, pana la acea data lumea, pamantul nu vazuse ploaie. Cele comunicate de Noe si auzite de ei au fost de domeniul Science Fiction. Cu toate acestea Noe, construieste o corabie pe un deal unde nu plouase niciodata.
In tot acest timp unii dadeau petreceri iar altii se casatoreau. Nimeni un a luat in seama spusele unuia ce in opinia lor a pierdut legatura cu realitatea. Este posibil ca la auzul celor spuse de Noe acea generatie de oameni sa fi gandit ceva de genul: “ceea ce spune Noe ca se va pertece nu se va intampla deoarece un s-a mai intamplat niciodata”. Ziua in care s-au convins de cele spuse de Noe a fost ziua in care au pierit.
Atunci cand Dumnezeu spune/rosteste ceva, cele spuse de El vor deveni realitate. In Genera, Dumnezeu rosteste si pamantul, luna, stelele, soarele, plantele si animalele apar din neant. Isus a spus ca se va intoarece iar doi ingeri (Fapte 1:11) au confirmat spusele Sale. Asta inseamna ca se va intampla.
Unii oameni aleg sa creada ca revenirea Domnului este fictiune. Nu are absolut nici o importanta ceea ce oamenii cred sau aleg sa simta despre revenirea Sa, Isus se va intoarce. Acest adevar ar trebui sa ne motiveze sa ne pregatim si sa veghem. Anticipare (In timpul scolii avem parte de teste surpriza)
Cati dintre voi ati visat la ziua cand il veti intalni pe Fat-Frumos sau Ileana Cosanzeana? Unii dintre voi deja stiu locul perfect pentru nunta si chiar si culorile care vor fi folosite in ceremonie.
Cu alte cuvinte, ceea ce comunicati este ca abia asteptati acel moment. Daca gandesti indeajuns la acea zi fantastica, vei incepe sa simti ca iti pierzi rabdarea, ca abia astepti sa se intample. Canva in viitor nu este indeajuns de aproape, vrei sa vezi acea zi si sa experimetezi acele momente chiar acum.
Citeste Mat 25:1-13 Unii sunt gata pentru acea zi, iar altii nu sunt pregatiti deloc. Un examen final fara o data fixaCredeti ca exista similaritati intre examenele de la scoala si examenul final al vietii – revenirea lui Cristos? Unica similitudine este ca trebuie sa studiem si sa ne pregatim pentru fiecare in parte. Ambele examene ne vor intampina la un moment dat indiferent de ceea ce simtim sau cat de pregatiti suntem.
In ceea ce priveste scoala si examenele scolare, putem sa le amanam daca un suntem pregatiti sau sa le luam inca o data daca le-am cazut. Atunci cand Cristos va reveni ca si judecator, posibilitatea manipularii circumstantelor va disparea definitiv. Fiecare va trebui sa dea socoteala pentru ceea ce a facut. Ceia ce consider fantastic este ca Domnul si Dumnezeul nostru ne-a dat raspunsurile la examenul final cu mult ininte ca acest eveniment sa aiba loc. Ceea ce ne ramane de facut este sa studiem raspunsurile.
Cand stii raspunsurile, personalizeazale si urmeazale si vei fi salvat.
Pentru cei care nu L-au acceptat pe Isus acea zi va fi o zi infricosatoare, o si a plansului si a crasnitului dintilor.
Iata cateva din intrebarile testului final (Mat 25:1-46)
I-ai hranit pe cei flamanzi?
I-ai imbtacat pe cei ce au nevoie de imbracaminte?
L-ai primit pe strain; ai fost amabil cu el?
I-ai vizitat pe cei care sunt bolnavi si in inchisoare?

CU ALTE CUVINTE, IUBESTE OAMENII (iubeste-ti aproapele)De fiecare data cand facem aceste lucruri pentru altii, Domnul Isus ne spune ca le facem pentru El. Aceasta se traduce in DRAGOSTE pentru DUMNEZEU. A doua Sa venire ar trebui sa ne incurajeze si motiveze sa facem binele. Aceasta facand parte din pregatirea noastra pentru acea zi.

Motivare
Cea de-a doua venire a lui Isus ar trebui sa ne motiveze. Foamea ne motiveaza sa mancam; setea ne motiveaza sa bem apa. Cand ne este frig, suntem motivati sa ne imbracam. Cand suntem bolnavi suntem motivati sa ne tratam, sa luam medicamente. In acelasi fel, revenirea lui Cristos ar trebui sa ne motiveze sa ne pregatim pentreu revenirea Sa. El va reveni cu siguranta insa nimeni nu stie cand decat Dumnezeu Tatal. La putin timp dupa ce am devenit crestin am citit un poster care zicea urmatoarele: Mergi unde ai vrea sa fii gasit de Isus cand se va intoarce.
Spune ceea ce ai vrea sa fii gasit spunind cand se va intoarce Isus. Fa ceea ce ai vrea sa fii gasit facand cand se va intoarce Isus. Ti-ai facut tema de casa? Nimeni nu poate studia in numele si pentru beneficiul tau. Este imposibil ca cineva sa iti ia locul cand marele test vine.

Pentru lider: Prezinta evanghelia si ofera posibilitatea ca tinerii sa raspunda.

Rugaciune:
Doamne Dumnezeule, intelegem ca aceasta este realitatea planului Tau. Ajuta-ne sa ne pregatim pentru intoarcerea lui Cristos. Fie ca acest adevar sa ne incurajeze sa veghem. Vino Doamne Isuse!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s