Mantuit Prin Har si Tinut Mantuit Prin Fapte

Posted: August 7, 2007 in Lucrarea De Tineret

Mantuirea este un dar. Omul nu poate face absolut nimic pentru a se mantui. Cu toate acestea dupa convertire fenomenul, care se intampla este contrar invataturii bibliei. Este ca si cand crestinul ar zice, “Acum ca sunt mantuit, vreau sa fiu independent si sa completez/desavarsesc prin fortele proprii ceea ce Dumnezeu a inceput.
Multi slujitori ai altarului se tem sa predice libertatea in Cristos de frica ca cei care aud acest adevar vor adopta o viata de destrabalare. Acest mod de abordare a invataturii bibliei duce la distorsionarea adeavrului. Pastorul /predicatorul trebuie sa proclame adevarul. Presupozitia ca ei sunt in final cei responsabili pentru sufletele celor carora le predica, ii impinge pe multi sa predice un adevar distorsionat si sa manipuleze congregatia.
Iata ce falsitate ne paste atunci cand ne asumam rolul de sustinatori ai celor mantuiti. Cel care mantuieste si care sustine pe cei care Il accepta ca si Salvator si Domn este Isus Cristos. Este cert ca oricine este mantuit nu va dori altceva decat sa creasca in maturitate si intelegere spirituala a lui Cristos si a ceea ce el este acum ca si o noua creatie.
Desigur ca faptele vor depune marturie pentru noua noastra identitate in Cristos. Nasterea din nou rezulta intr-o noua identitate. Ca atare cel care poseda aceasta noua identitate va actiona potrivit cu identitatea sa. Nasterea noastra fizica garanteaza ca vom fi fiinte umane si nicidecum altceva. De asemenea garanteaza ca voi actiona ca si un om si nicidecum ca si o rata sau gaina. Faptul ca uneori omul actioneaza inuman nu insaemna ca el nu este om – identitatea lui ramane acceiasi.
Mantuirea este doar prin credinta in Cristos. Este o marturisire ce omul o face. In lumea spirituala Duhul lui Dumneseu este cel care naste pe cel mort in pacate intr-o noua fiinta. Acest act este complet, nu mai este nimic de adaugat la nasterea din nou. Nasterea din nou garanteaza ca cel care s-a nascut are o noua natura. Aceasta natura va garanta un anumit comportament. Faptele nu sunt capabile sa schimbe natura pacatoasa, ele sunt rezultatul a ceea ce esti. Daca sunt nascut din nou, faptele pe care le fac si care sunt vazute vor reflecta natura mea spirituala.
A spune ca nu este suficient sa crezi in Cristos pentru a fi mantuit duce la ‘mitul performantei’. Aceasta insemna ca eu trebuie sa performez la inaltime ca sa simt ca sunt mantuit. Nici faptele si nici simtamintele un pot schimaba ceea ce Cristos a realizat in mine. Adevarul este cel care elibereaza si un faptele sau simtamintele. Adevarul este cel care conteaza si oricine alege adevarul va experimenta o viata victorioasa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s